Bura sa bivšim trenerom se ne stišava

Barak Bahar je doveden u Crvenu zvezdu sa visokim ciljevima, ali nakon samo 1 polusezone završio je svoj posao u crveno-belim redovima. U prvom trenutku delovalo je da se Zvezda na miran način oprostila od trenera, ali sada je jasno da je to bila priča za javnost.

Bahar nije uspeo da prezimi u Evropi, ali mu se najviše na teret stavlja to što je u domaćem prvenstvu doživeo čak 3 poraza, a jedan je i od najvećeg rivala. To je bila kap koja je prelila čašu, pa je izraelski stručnjak napustio klub.

Danas se pojavila vest da je Bahar i zvanično tužio Crvenu zvezdu, ali predsednik srpskog šampiona kaže da su treneru isplatili sve što mu sleduje kao da i to i dalje čine:

Crvena zvezda ne duguje Baraku Baharu ni jedan evro. Plata mu se redovno isplaćuje svakog meseca, i njemu i njegovim saradnicima. Propisi FIFA su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok taj trener ne potpiše za drugi klub. To rade i najveći klubovi u sličnim situacijama kada smene tenera i stvarno ne razumem zašto pojedini mediji u Srbiji žele da od ovog slučaja naprave aferu. Crvena zvezda ima ozbiljnija posla nego da svakoga dana demantuje medijske gluposti koji imaju za cilj da destabilizuju klub.

U nastavku je dodao da crveno-beli posluju pod monitoringom FIFA i UEFA:

Crvena zvezda postupa u skladu sa propisima FIFA i UEFA, pod kontrolom smo njihovog monitoringa za izdavanje licence koju uspešno dobijamo svake sezone. Tako će biti i ove sezone, a to je jasan dokaz da Crvena zvezda posluje zakonito i transparentno. Još jednom bih zamolio medije u Srbiji da ne prenose neproverene informacije iz drugih zemalja.

Autor: redportal.rs