Predsednik Vučić prisustvovaće statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra sastanku na kojem će biti predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu.

Sastanak je zakazan za 09.00 časova u Domu garde na Topčideru.

Po završetku sastanka, predsednik Vučić prisustvovaće statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsednik Vučić najavio je ranije ovog meseca da će 2024. biti godina u kojoj će se najviše do sada ulagati u vojnu opremu koja bi trebalo da stigne do kraja 2026. godine, kao i da se priprema novi paket finansijskih sredstava za tu namenu.

Foto: vs.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je ranije da će 30. januar biti veoma važan događaj za Ministarstvo odbrane, jer će tog dana imati prikaz naoružanja, vojne opreme.

- Toga dana imaćemo prikaz naoružanja i vojne opreme i argumentovano ćemo predsedniku obrazložiti zašto smatramo da treba ukinuti suspenziju obaveznog služenja vojnog roka, kao i to koliko predlažemo da on traje - rekao je nedavno Vučević.

Ministar je naglasio da vraćanje obaveznog služenja vojnog roka nije priprema za rat, već je to priprema da se sačuva država i da postoje generacije koje znaju da brane svoju državu.

- Treba da znamo i kako se postupa kada su neke elementarne nepogode i kada su neke druge situacije kada svi očekuju da vojska i policija budu prvi od pomoći građanima - rekao je Vučević.

Autor: PInk.rs