Teške odluke pred Noletom, igrati ili ne igrati na svim turnirima pred Rolan Garos

Kako prenosi portal Mondo,Nole je danas započeo 410. nedelju na vrhu ATP liste - tačno 100 nedelja više od drugoplasiranog Rodžera Federera. Đoković je ostao na vrhu uprkos prošlonedeljnom porazu u polufinali na Australian open.

Suma sumarum, to znači da je ostao bez 1200 bodova i trenutno ima 9.855. Naspram njega tri najbliža suparnika na listi su ostvarila plus u bodovima i skoro sasvim mu se približili. Najbliži mu je trenutno Karlos Alkraz koji ima samo 600 bodova manje - 9.255.

Problem je takođe što nije jedini Alkaraz koji je tu odmah "iza", tu su i Danil Medveden sa 8.765 i novi šampion Janik Siner sa 8.310 bodova.

Dobra vest za Đokovića je što njegov najbliži pratilac Karlos Alkaraz sada pred sobom ima dva turnira u Južnoj Americi gde brani ukupno 550 bodova (titula u Buenos Ajresu, pa finale Rija), a potom ima titule u Indijan velsu, finale u Majamiju, titule u Barseloni i Madridu, pa samo treće kolo u Rimu pre Rolan Garosa.

Naspram te situacije, Đoković ima luft od 2.000 bodova u SAD je nije igrao ni Indian Vels i Majami, ali još nema potvrde da će igrati. Pored toga još se i ne zna da li će Nole nastupiti i u Dubaiju.

Sve do rolan Garosa Đoković ne brani veći broj bodova i to je dobra vest za njegov opstanak na čelu ATP liste.

Autor: Mondo.rs