Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gde su tu sudovi, zapitao se Zoran Milanović 👇

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nedavno je komentarisao slučaj oduzimanja starateljstva Severini Vučković nad sinom, koje je potpuno dodeljeno ocu Milanu Popoviću. Odluku je doneo Vrhovni sud, a Milanović je istakao ovu temu u svojoj izjavi. 👇

- Ne ulazim u materiju, ne znam. Devet godina to traje, taj dečak verovatno je sede već dobio. Devet godina, taj mali je sigurno već poludeo - rekao je predsednik Hrvatske, pa nastavio:

- Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gde su tu sudovi? Kome to prigovoriti? Predsedniku Vrhovnog suda? On tu ništa ne može… Možda treba u Ustavu nešto promeniti - izjavio je Milanović, preneo je Dnevnik.hr i 24sedam.rs.

Foto: Dnevnik.hr/Dnevnik.hr

Ranije su Milan Popović i Severina Vučković delili starateljstvo nad detetom, ali je Vrhovni sud odbacio odluku Županijskog suda iz 2021. godine nakon revizije koju je zahtevao Popović. Razlog je navodno bio nedostatak usmenog ispitivanja veštaka tokom prethodnog postupka.

Odluka Vrhovnog suda naglašava bitnu povredu odredbi parničnog postupka, a Savet Vrhovnog suda tvrdi da je ključni propust bio nedostatak saslušanja veštaka tokom rasprave na Županijskom sudu u Splitu.

Na ovu temu se izjasnio i šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.