U Dejanovu čast utakmica počela intoniranjem srpske himne ❤️💙🤍

Košarkaši Golden Stejta savladali su na svom terenu sastav Atlante rezultatom 134:112 u prvom meču nakon događaja koji je potresao ceo košarkaški svet.

Pre početka utakmice navijači su pogledali kratak film o Dejanu Milojeviću, nakon čega se prisutnima obratio trener Voriorsa, Stiv Ker, koji je podsetio na lepe trenutke kojima je srpski stručnjak oplemenio ekipu i sve ljude oko nje.

Igrači domaćeg tima izašli su na teren u dresovima na kojima je iznad svakog broja pisalo Milojević, dok su porodica i prijatelji trenera Dekija, kako su ga zvali u San Francisku, bili u majicama sa natpisom Brate, koje su nosili i mnogi u dvorani, kao i košarkaš gostiju Bogdanović i pomoćni trener Kokoškov, takođe Dejanovi prijatelji.

Nakon snimka i govora u dvorani je intonirana himna Srbije, a zatim su igrači dresove ostavili na stolicu na kojoj je prethodne dve i po godine sedeo Milojević, a na kojoj se sinoć nalazila jedna bela ruža.

Milojević je bio deo stručnog štaba Voriorsa i u sezoni 2021/22 kada je ekipa osvojila NBA ligu i brojni momenti iz te sezone bili su deo snimka koji se puštao u dvorani, a ostaće i dugo upamćeni među navijačima tima iz Kalifornije.

Pred početak susreta, Dejanu u čast, stručni štab Voriorsa je popio po čašicu rakije. Budući da je to prethodilo pobedi, a i uz to je ih je sve podsetilo na običaje zemlje iz koje Dejan dolazi, Stiv Ker je rekao da će to ostati praksa do kraja sezone.

IZVOR: YT / House of Highlights

Najbolji u domaćem sastavu bio je Stef Kari sa 25 poena i 8 asistencija, dok je Džonatan Kaminga zabeležio 25 poena i 9 skokova. Klej Tompson je dodao 24 poena.

U poraženom timu Marej je postigao 23 poena, a Džonson 21. Naš Bogdan Bogdanović upisao je 17.

Autor: Balša Stupar