Đoković dao uputstvo Kirjosu kako da osvoji grend slem

Novak Đoković je nakon meča u šaljivom tonu razgovarao sa Nikom Kirjosom i rekao da će mu pokazati omiljeno drvo u botaničkoj bašti u Melburnu s kojim razmenjuje energiju. 😲

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Tejlora Frica sa 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 u četvrtfinalu Australijan opena. Đoković će igrati 11. polufinale u karijeri u Melburnu.

Nakon duela sa Fricom, Đokoviću se pridružio Nik Kirjos, teniser i komentator Jurosporta mečeva u Australiji. Tom prilikom Đoković je saopštio👇

Izgledaš dobro u kabini, ali ovde još bolje, nadam se uskoro i s reketom u ruci. Mnogo sam se mučio tokom prva dva seta. Igrao je kvalitetno, jako dobro servirao, stajao blizu osnovne linije, nije mi dao da dišem i bilo je teško da pronađem ritam. Dok je sunce bilo tu, bilo je baš vruće.

Đoković je u jednom trenutku meča imao 15 brejk prilika i nijednu nije uspeo da iskoristi, na taj podatak ga je podsetio i Kirjos. 🤔

Bilo mi je kao da igram protiv tebe. Tejlor ima jedan od najboljih servisa na svetu, videlo se to i protiv Cicipasa, znam kakva je pretnja. Video sam da sam imao brejk lopte četiri od 21, ali napravio sam brejkove kada je trebalo. Podigao sam nivo igre sredinom trećeg seta, sjajno sam servirao i čak imao više asova, što je iznenađujuće.

Đoković će u polufinalu Australijan opena igrati protiv boljeg iz duela Andrej Rubljov – Janik Siner.

Različiti igrači, ali obojica su u sjajnoj formi. Rubljov je blistao protiv De Minora, neverovatne razmene su bile. Siner igra najbolje u karijeri, imali smo neizvesne mečeve, ali sada ćemo uzeti kokice ti i ja, i uživati u meču.

Dodao je Đoković.

Na kraju razgovora, Kirjos je upitao Novaka kako uspeva da igra na visokom nivou sa 36 godina. Budući da se teniseri poznaju, Australijanac je pitao Đokovića koje drvo grli u botaničkoj bašti u Melburnu. 🧐

Pokazaću ti koje je drvo, ali ne smeš da kažeš nikome. Skineš patike, popneš se na najvišu granu i visiš naopačke 33 minuta i tri sekunde. Onda ćeš osvojiti grend slem.

Botanička bašta u Melburnu nalazi se nedaleko od Melburn parka gde je smešten teniski kompleks na kome se igraju mečevi prvog grend slema u sezoni.

Pored toga, često se pobednici na Australijan openu fotografišu sa peharom upravo u botaničkoj bašti koja je nedaleko i od hotela u kome su teniseri borave za vreme turnira.

Đoković je do sada 10 puta bio šampion Otvorenog prvenstva Australije, prenosi rts.rs.

Autor: rts.rs