Mešavina žudnji, težnji i osećanja javlja se kod svih protagonista ovog uzbudljivog romana

Roman Bastadur Jasenke Lalović biće predstavljen beogradskoj publici u utorak 23. januara, u Bukmarker kafeteriji knjižare Delfi SKC u 18 sati 📖📘.

O knjizi će, osim autorke, govoriti i novinarka i urednica kulture u Bazaru Gordana Mašić i Dubravka Dragović Šehović, urednica knjige. Odlomke će čitati glumica Dubravka Drakić, dok je za muzičku pratnju zadužen Čovek zvani BoB.

Bastadur je najnoviji roman Jasenke Lalović, autorke regionalno uspešne trilogije Brda od pelina. U romanu, čiju radnju smešta u prvu polovinu XX veka, Jasenka Lalović sledi ideju da u svakom čoveku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne deo njegovog svetovnog života. Takva se mešavina žudnji, težnji i osećanja javlja kod svih protagonista ovog uzbudljivog romana 🧐. U toj sprezi daljina koje ih večito mame i visina kojima streme, tragaju za značajnim odgovorima. Vreme će pokazati da su odgonetke na sva pitanja zapravo na pedalj od njihovih srca. Izazovi koji će ih sve zadesiti u tih pedesetak godina, koliko i traje radnja romana i za koje vreme se njihovi životni putevi ukrštaju i prepliću, nude im šansu da se poprave i na pravi način ostvare. Ali prvo moraju da nauče da vole i da prihvate da budu voljeni. Neophodno je da postanu bastaduri.

Autor: redportal.rs