U granatiranju grada Donjecka ubijeno 13 osoba; Zelenski najavio nove jake sporazume o naoružanju

Ruske vlasti u gradu Donjecku navode da je u ukrajinskom granatiranju ubijeno 13 ljudi. Iz Moskve je saopšteno da je iznad Smolenske oblasti uništen ukrajinski dron. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje određeni broj novih sporazuma o isporukama naoružanja Ukrajini, koji bi trebalo da budu potpisani sledećeg meseca.

Ruski Novatek obustavio rad zbog požara na terminalu u Baltičkom moru

Ruska kompanija Novatek saopštila je da je obustavljen rad na terminalu koji kontroliše na Baltičkom moru nakon požara za koji se navodi da je rezultat spoljnog uticaja.

Moskva: Rusija preuzela kontrolu nad selom u Harkovu

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su ruske snage preuzele kontrolu nad selom Krohmalne, u ukrajinskoj oblasti Harkov.

Ruske vlasti: Osmoro mrtvih u ukrajinskom granatiranju Donjecka

Osmoro ljudi je ubijeno u gradu Donjecku, u istočnoj Ukrajini, koji je pod ruskom kontrolom, javlja Rojters.

Gradonačelnik Aleksej Kulemzin je rekao da su Ukrajinci granatirali prometno područje grada, u kojem su prodavnice i pijaca.

Zelenski najavio nove sporazume o stranoj vojnoj pomoći

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje određeni broj novih sporazuma o isporukama naoružanja Ukrajini, koji bi trebalo da budu potpisani sledećeg meseca.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je u svom redovnom izveštaju da su ukrajinske snage i dalje prisutne na levoj obali reke Dnjepar i da je nastavljaju da odbijaju ruske trupe uprkos logističkim zabrinutostima.

Ruske snage ponovo su minirale zaporošku nuklearnu elektranu duž njenog perimetra, navodi se u najnovijem izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Kako se navodi, mine koje su uklonjene novembra prošle godine, sada su ponovo na svom mestu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Kijev, ali pod uslovom da zaustavi rat sa Rusijom u roku od 24 sata, kao što je pre neki dan obećao.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je Moskva o svom trošku isporučila Minsku taktičke nuklearne rakete kompleksa iskander.

Zvaničnici Bele kuće upozorili su članove Američkog kongresa da će Ukrajina biti poražena za nekoliko nedelja ili meseci ukoliko Vašington ne pruži Kijevu novi paket vojne pomoći.

Autor: rts.rs