Da li će Obradović preći preko još jednog ispada? 🤔

Frenk Kaminski imao je sinoć raspravu sa Željkom Obradovićem i to je samo pokazatelj da stvari nisu idealne kada je u pitanju odnos američkog košarkaša prema obavezama u Partizanu. Uostalom,to se vidi i po minutaži koju dobija u poslednje vreme. Na poslednje tri utakmice odigrao je ukupno 78 sekundi!

U velikom preokretu protiv Makabija u Areni (88:79) nije ulazio u igru, pa je tri dana kasnije meč protiv Cibone u Zagrebu (87:74) takođe gledao sa klupe. U tom abaligaškom meču Obradović je dao šansu igračima koji nemaju veliku minutažu, ali tada su prednost dobili i Balša Koprivica i Alen Smailagić. Američki igrač je zaigrao tek u Atini. Ipak, bolje da nije...

Pred kraj prvog poluvremena na meču protiv Panatinaikosa Bruno Kaboklo napravio je treću ličnu, pa je Kaminski ušao u igru. U rekordnom vremenu je napravio nekoliko grešaka. Prvo je faulirao Kendrika Nana koji je pogodio oba slobodna bacanja, pa je izgubio loptu. Ukrao mu jeMarijuš Grigonis i pogodio u kontri, to je bilo dovoljno za Obradovića da ga pošalje na klupu.

Tada su kamere uhvatile razgovor njega i Obradovića, dok je Zek Ledej izvodio slobodna bacanja. Posle tog kratkog razgovora Kaminski je ostao "zakucan" za klupu i više se nije vraćao u igru. Šta su rekli jedno drugom, znaju samo njih dvojica, mada je mnogima delovalo da to nije bio prijatan razgovor.

Mnogi se pitaju da li je ovo možda znak da se približava kraj saradnje sa Kaminskim? On je potpisao jednogodišnji ugovor, ali do sada je samo na mahove pokazivao zbog čega je doveden. Prvenstveno je te dobre partije u napadu demonstrirao početkom sezone. U novoj 2024. godini imao je dvocifren učinak samo u dva meča (protiv Krke i Crvene zvezde po 11 poena). Uz sve to jedan od najvećih nedostataka u njegovoj igri je defanziva.

Stvari ne funkcionišu onako kako su želeli Kaminski i Partizan i to se vidi i golim okom. Deluje i da to njega ne pogađa previše, ako je suditi po njegovim reakcijama i ponašanju. Da li je rasprava sa Obradovićem znak da je došlo vreme za kraj saradnje? Ili će Kaminski možda dobiti još jednu šansu da se dokaže. Deluje da je prvo upozorenje dobio na meču sa Realom kada je u Madridu igrao samo 69 sekundi.

Autor: mondo.rs