Klip sa TikToka možda reši najveću misteriju kod nas

Dragoljub Draža Mihailović bio je čuveni četnički vojvoda koga su posle Drugog svetskog rata streljali komunisti. Od 1946. godine se postavlja pitanje gde se nalazi njegov grob, a na društvenim mrežama je isplivao snimak koji potencijalno otkriva mesto njegovog počivanja.

Dragoljub Draža Mihailović, poznat i pod nadimkom Čiča Draža, bio je srpski i jugoslovenski oficir. Mihailović je bio armijski general i načelnik Štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini, ministar vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Imao je čin oficira i vojevao je bitke u Balkanskim ratovima, ali i u Prvom svetskom ratu. Bio je borac protiv okupacionih snaga sila Osovine u Drugom svetskom ratu i njegove čete su se borile protiv Nemaca, ali i protiv partizana pod vođstvom Josipa Broza Tita.

Draža Mihailović osuđen je od strane komunista za veleizdaju i navodne ratne zločine. Osuđen je 15. jula 1946. na smrt streljanjem, trajan gubitak političkih i građanskih prava kao i oduzimanje celokupne imovine. Ubijen je na nepoznatom mestu 17. jula 1946. godine. Ni danas se ne zna gde je tačno grob generala Mihailovića, ali možda je došao kraj tom neznanju.

Naime, pojavio se snimak na društvenim mrežama, gde nepoznati starac tvrdi da zna tačnu lokaciju Čiča Dražinog groba, misteriju koja muči Srbe već skoro 100 godina.

Pogledajte snimak i zaključite da li je čovek sa snimka dao rešenje ove tajne koja nas proganja skoro čitav vek:

@lakalezi7

@lakalezi @lakalezi @lakalezi

♬ original sound - lakalezi

IZVOR: TT / lakalezi7

Autor: redportal.rs