Vidi se da su stvari u zemlji krenule na bolje, naveo je mitropolit Joanikije

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić ugostio je danas mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u prostorijama Skupštine u Podgorici.

Mandić je mitropolitu poželeo dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, istakavši da će on i njegova stranka uvek uvažavati ulogu mitropolita i same crkve, budući da su mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš bili ne samo duhovni, već i svetovni vladari Crne Gore.

On je upoznao mitropolita sa radom parlamenta i istakao stav da se ulaže maksimalan napor radi postizanja što šireg konsenzuza pri donošenju važnih odluka.

IZVOR: YT / Predsjednik Skupštine Crne Gore

Mitropolit Joanikije je istakao da se vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkvu, primetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća.

Mitropolit je Mandiću darivao reprint Miroslavljevog jevanđelja, najstarijeg srpskog ćiriličkog spomenika koji je nastao na prostoru Crne Gore, dok je Mandić poklonio mitropolitu panagiju Bogorodice s malim Hristom, krst sa zlatnim lancem, ikonu Svetog Simeona Mirotočivog (rođenog u Ribnici, današnjoj Podgorici) i ikonu Svetog Save.

View this post on Instagram

A post shared by Андрија Мандић (@andrijamandicdf)

IZVOR: IG / @andrijamandicdf

Autor: redportal.rs