Kažu da najviše uzima ketamin 🙊

Ilon Mask i njegovi bliski saradnici objasnili su zašto često ima dijametralno suprotne stavove, nefiltrirani govor i provokativne ispade.

Naime, oni kažu da je to izraz njegove kreativnosti ili rezultat njegovih problema s mentalnim zdravljem, ili posledica prekomernog stresa, ili nedostatka sna, piše Wall Street Journal (WSJ).

Poslednjih godina neki šefovi i članovi odbora u njegovim kompanijama imaju zabrinutost da postoji još jedna komponenta koja pokreće takvo njegovo ponašanje, a to je korišćenje droga.

Strahuju da bi drogiranje vlasnika Tesle i SpaceX-a moglo imati ogromne posledice, ne samo na njegovo zdravlje nego i na 6 kompanija i milijarde vrednu imovinu koju nadzire, navodi Wall Street Journal, pozivajući se na ljude bliske Musku i kompanijama koje vodi.

Najbogatiji čovek na svetu uzima LSD, kokain, ekstazi i psihodelične gljive, često na privatnim zabavama širom sveta, gde se potpisuju ugovori o tajnosti podataka ili daju svoje telefone da bi ušli, navodi WSJ pozivajući se na izvore koji su navodno svedočili Maskovom drogiranju i drugima koji su upoznati s time.

Mask je pre toga pušio marihuanu u javnosti i rekao da ima recept za ketamin sličan psihodeliku.

Kao primer WSJ piše da je 2018. godine uzeo više tableta acida na zabavi koju je organizovao u Los Anđelesu. Iduće godine partijao je na gljivama na događaju u Meksiku, a 2021. je uzeo ketamin rekreativno sa svojim bratom Kimbalom u Majamiju na kućnoj zabavi tokom Art Basela.

Uzimao je ilegalne droge sa sadašnjim članom uprave SpaceX-a i bivšim članom uprave Tesle Steveom Jurvetsonom.

Ljudi bliski Masku, a kako piše WSJ, koji sada ima 52 godine, kažu da se on i dalje drogira, najviše putem uzimanja ketamina, te da su zabrinuti da bi ga to moglo odvesti u zdravstvenu krizu.

Autor: redportal.rs