"Preuzimanje najveće zemlje na svetu nikada nije dobra ideja"

Kako je jasno stavio do znanja tokom diskusije o vojnim strategijama na svojoj platformi X, nikada ne idite kopneno na Rusiju.

U svom postu u četvrtak, Musk je izneo mišljenje da je tokom 18. i 19. veka britanski pomorski komandant admiral Nelson bio neverovatan. Takođe je imao i samo reči hvale za komandanta Artura Veleslija, poznatijeg kao vojvoda od Velingtona, koji je bio jedan od vođa koji su porazili Napoleona kod Vaterloa 1815. godine.

Kako je naveo:

Velington je stalno bio nipodaštavan. Nije bio na Napoleonovom nivou naravno, ali je i pored toga jedan od najboljih generala u istoriji.

Kao odgovor na njegove komentare jedan od korisnika mu je odgovorio da Napoleon i nije bio toliko "pametan" sobzirom na ishod njegove kampanje u Rusiji 1812. godine.

Mask se naizgled složio sa time dodavši kratko:

Jednostavno ne vršite invaziju na Rusiju. To nikada nije dobra ideja.

Francuska armija, koja se smatrala nepobedivom u tom periodu, prešla je na rusku teritoriju u junu 1812. godine i brzo napredovala, stigavši do Moskve do sredine septembra. Međutim nakon toga Napoleonove snage su mogle samo da se povlače te su do kraje iste godine i izbačeni iz Rusije pretrpevši gubitke koji se procenjuju na oko 400.000 vojnika.

Autor: redportal.rs