Crveno-beli iskoristili bolji momentum

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su u prepunoj Štark areni svoj drugi evroligaški derbi u tekućoj sezoni. Ovog puta je bila bolja Zvezda koja je večitog rivala savladala rezultatom 88:72!

Foto: Marijana Vasiljević/Marijana Vasiljević

Crveno-beli su bolje otvorili meč i već od starta diktirali tempo. Već na kraju prve deonice Zvezda je iskoristila svoje visoke procente šuta da ode na 11 razlike, da bi na poluvreme otišli sa 21 poenom razlike!

Crno-belima u prvom delu meča ništa nije polazilo za rukom, a kad činilo se u pojedinim trenucima meča da ih samo skok u napadu održava u životu. Mogla je ovo da bude ubedljiviji poraz crno-belih, makar je tako delovalo na kraju prvog dela meča.

Foto: Marijana Vasiljević/Marijana Vasiljević

Foto: Marijana Vasiljević/Marijana Vasiljević

U nastavku su gosti zaigrali čvršće pokazavši zube, a uz pomoć ubačenih poena spolja ali i boljom odbranom u završnici meča su imali šansu da spuste razliku na 6 poena i tako uveku meč u neizvesnu završnicu.

To se nije dogodoli, pa je Zvezda iskoristila atmosferu u prepunoj crveno-beloj hali da dođe do pobede u derbiju. Najefikasniji igrač meča bio je kapiten gostiju Panter sa ubačenih 17 poena.

Foto: Marijana Vasiljević/Marijana Vasiljević

Malo je to vredelo timu Željka Obradovića kada su naredna 4 najefikasnija igrača na meču bili Nedović sa 16, Giedraitisi i Gilespi sa 14, i na kraju Teodosić sa 13 poena.

Zvezda je u derbi ušla posle velike pobede u Istanbulu, a večeras je Gilespi radio sve ono što je Bolomboj radio pre 2 dana. Novo pojačanje, ili bolje reći nova pojačanja domaćina u vidu Gilespija i Topića su doneli potrebnu energičnost, srčanost i borbenost crveno-belima.

IZVOR: YT / EUROLEAGUE BASKETBALL

Mladi Topić je večeras imao vatreno krštenje, ali je trema nestala posle prodora u prvom napadu u kom je zabeležio svoje prve poene u derbiju. Meč je završio sa 3 poena i 3 asistencije, ali i povredom o kojoj se za sada malo zna.

Crvena zvezda sada ima 8 pobeda, dok Partizan ima 10. U narednom kolu obe srpske ekipe gostuju, crveno-beli će gostovati Lionu, dok će crno-beli gostovati Fenerbahčeu.

Autor: redportal.rs