Crno-beli žele da se vrate pobedama u Evroligi

Košarkaši Partizana večeras od 20.45 časova igraju utakmicu 18. kola Evrolige protiv ekipe Asvela.

Crno-beli su u prethodnoj utakmici doživeli poraz od Virtusa u dramatičnoj završnici pred domaćim navijačima, a sada žele da se vrate na pobednički kolosek.

Pred večerašnji duel trener Partizana Željko Obradović istakao je:

- Najmanje što treba da gledamo je njihova pozicija na tabeli. Pošto su oni tim koji je u svim utakmicama otkako je Poceko došao pokazao ono što njega krasi kao trenera, a to je karakter. I u svim utakmicama su bili veoma blizu da pobede. Košarka je takav sport da su izgubili i neke mečeve koje je bilo praktično nemoguće izgubiti. Maksimalno poštovanje,  naravno sa željom da otvorimo ovu godinu dobrom utakmicom i pobedom - naglasio je Obradović.

IZVOR: X / @partizanbc

Džejlin Smit je pred utakmicu izjavio: 

- Na meni je da izvučem najbolje iz prve odigrane utakmice u dresu Partizana. Imamo isti pristup u svakoj utakmici, tako se pripremamo. Veoma sam uzbuđen zbog prve utakmice pred 20 i više hiljada naših navijača i da osetim njihovu energiju. Imao sam prilike da vidim atmosferu protiv Virtusa i jedva čekam da izađem na teren. Asvel jeste na dnu tabele, ali svaka utakmica u Evroligi je teška i važna. Imaju dobar tim, odličnu spoljnu liniju i kao protivnički bek, uvek želite da igrate protiv njih. Spreman sam da im se suprotstavim i u napadu i u odbrani - istakao je Smit.

Crno-beli zauzimaju 9. mesto na tabeli sa 9 pobeda i 8 poraza, dok ekipa Asvela ima 2 pobede i 15 poraza.

Autor: redportal.rs