Cilj stvaranje kreativne platforme za decu romske nacionalnosti i decu iz marginalizovanih zajednica

Udruženje građana za razvoj kapaciteta (CBA) najavljuje svoju Novogodišnju izložbu pod nazivom Obojimo svet zajedno, koja će se održati 30. decembra u Čumićevom sokačetu 😍. Udruženje CBA, nevladino i neprofitno udruženje, posvećeno je ostvarivanju ciljeva u oblasti civilnog, javnog i privatnog sektora za opšti napredak društva.

Ovogodišnja izložba znači i finale projekta Obojimo svet zajedno, čiji je cilj stvaranje kreativne platforme za decu romske nacionalnosti i decu iz marginalizovanih zajednica 💕. Projekat, podržan od strane Ministarstva kulture, ima za cilj poboljšanje kvaliteta života dece kroz izražavanje kreativnosti i upoznavanje sa vršnjacima iz različitih zajednica. Posetioci će imati priliku da uživaju u umetničkim delima koja oslikavaju teme MAŠTA, SNOVI, MUZIKA, BOJE... povezujući zajednicu kroz umetnost.

Tokom protekle godine, Udruženje CBA sprovodilo je i radionice u okviru inkluzivnog projekta Opipljiva svetlost, koji je takođe podržan od strane Ministarstva kulture. Ove radionice su imale za cilj osnaživanje zajednice kroz umetnost, istražujući svetlost kao simbol inkluzivnosti i raznolikosti.

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, aktiviste, i građane da se pridruže otvaranju Novogodišnje izložbe u Čumićevom sokačetu, gde će zajedno moći da uživaju u jedinstvenom iskustvu koje donosi spoj kulture i društva 💕. Obojimo svet zajedno postaje ne samo moto projekta već i pozivnica za zajedničko stvaranje bolje i inkluzivnije budućnosti.

Autor: redportal.rs