Dačić je naglasio da su najoštrije osuđeni nasilnički akti

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je danas nakon sednice Biroa, na kojoj je analizirana bezbednosna sitaucija nakon pokušaja demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu, da je situacija u Srbiji stabilna i da će država nastaviti koordnirano da deluje na zaštiti ustavno pravnog poretka.

Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili potlički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada - Stari Dvor - rekao je Dačić, a prenosi K1info.

- Analizirana je bezbednosna situacija. Zaključeno je naravno da bez obzira na brojne izazove koje su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedeljama unapred o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su pre svega usmerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbednosti nastaviti da koordinirano deluju na zaštiti ustavnog poretka - naglasio je on.

Dačić je naglasio da su najoštrije osuđeni nasilnički akti.

- Rečeno je da nisu u pitanju nikakvi politički protesti ili aktivnosti, da je reč o pokušaju nasilnog osvajanja ulaska u institucije kao što je Skupština grada Beograda, da je reč samim tim o pokušaju nasilnog rušenja ustavnog poretka Srbije - rekao je on.

Danas je održana sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti kojoj su kako je Dačić naveo osim članova Biroa, a to su pored njega i šefovi bezbednosnih službi, znači Bezbednosno informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije i Vojnobezbednosne agencije bili prisutni i ministri unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović i predstavnici tužilaštva na čelu sa Zagorkom Dolovac.

Autor: K1info.rs