Sastanak je održan tokom prepodneva 👇

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije oglasio se i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko u Srbiji.

On je istakao da je opozicija počela proteste, kao i da je dobio potvrdu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su isti podržani sa zapada 👇:

Opozicija je počela proteste, koji su podržani spolja. Vučić je pričao o tome, ne mogu o detaljima, jer su poverljive informacije. Ali on ima neoborive dokaze da je podstrekavanje nereda stiglo sa zapada.

Po završetku sastanka oglasio se i predsednik Srbije 👇:

Informisao sam ambasadora Bocan-Harčenka o sinoćnim neredima u Beogradu i ponovio da ćemo učiniti sve da sačuvamo bezbednost građana i našu Srbiju. Razmenili smo mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Preneo sam ambasadoru želju da naša 2 naroda dočekaju nastupajuće praznike i Novu godinu u miru i i blagostanju. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Podsećamo, tokom sinoćnjeg gostovanja u Hit tvitu, premijerka Srbije Ana Brnabić javno se zahvalila ruskim bezbedonosnim službama što su dostavili podatke o ciljevima nasilnih protesta koji su održani sinoć ispred Skupštine grada Beograda.

Autor: Redportal.rs