Prema HRW, postoji šest ključnih obrazaca cenzure, od kojih se svaki ponavlja u najmanje 100 slučajeva

Platforma Meta svojom politikom i sistemom moderiranja sadržaja cenzuriše propalestinski sadržaj na Fejsbuku i Instagramu, saopštio je danas Hjuman rajts voč

- Propalestinski sadržaj na Instagramu i Fejsbuku dokumentuju obrazac neopravdanog uklanjanja i potiskivanja zaštićenog govora, uključujući mirno izražavanje podrške Palestini i javnu debatu o palestinskim pravima - naveli su iz HRW.

Prema HRW, postoji šest ključnih obrazaca cenzure, od kojih se svaki ponavlja u najmanje 100 slučajeva: uklanjanje sadržaja, suspenzija ili brisanje naloga, nemogućnost interakcije sa sadržajem, nemogućnost praćenja ili označavanja naloga, ograničenja u korišćenju funkcija kao što su Instagram/Fejbuk lajv , i takozvani "šedov baning".

Takođe se navodi da se Meta pozivala na svoju politiku u vezi sa opasnim organizacijama i pojedincima, koja "u potpunosti uključuje liste "terorističkih organizacija’ koje su odredile Sjedinjene Države".

Iz HRW su dodali da je Meta pogrešno primenila svoju politiku o nasilnom i eksplicitnom sadržaju, govoru mržnje, golotinji i seksualnim aktivnostima.

Autor: redportal.rs