Površina objekta je oko 20.156 kvadratnih metara, objekat će sadržati i bazen

Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić je zajedno sa ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem, direktorkom kancelarije UNICEF u Srbiji Dejanom Kostadinovom, kao i članicama Radne grupe profesorkom Milicom Pejović Milovančević i Jelenom Zajeganović Jakovljević obišla radove na izgradnji Centra za rani razvoj dece i inkluziju na Bežanijskoj kosi.

Tamara Vučić je podsetila da su se u januaru prošle godine okupili na tom mestu kada su položili kamen temeljac za izgradnju Centra za rani razvoj dece i inkluziju.

- Danas smo došli ponovo kako bismo videli kako teku radovi i uverili se da sve ide svojim tokom, dinamika radova je više nego ispoštovana, i ja bih se od srca zahvalila svim ljudima koji ovde vredno i predano rade svakoga dana bez obzira na vremenske prilike - rekla je Vučić, a prenosi K1info.

Navela je da je završetak radova planiran do kraja sledeće, 2024. godine kada će, prema njenim rečima, ovaj objekat širom otvoriti svoja vrata svoj deci i svim roditeljima, kako onoj deci koja imaju normalan razvoj tako i deci koja imaju poteškoće u razvoju.

- Cilj ovog projekta jeste da imamo jedan sveobuhvatan pristup ranom razvoju dece, tom, kažu istraživanja, najvažnijem periodu u životu svake jedinke. Dakle, prvih pet godina kada se formira osnova, odnosno baza koja će se kasnije u životu samo razvijati - rekla je Vučić.

Površina objekta je prema njenim rečima oko 20.156 kvadratnih metara, objekat će sadržati i bazen, ali će deo objekta biti i manjež jer su istraživanja, kako ona dodaje, pokazala da je hipoterapija, odnosno jahanje konja za decu sa autizmom, više nego korisna za njih.

Autor: K1info.rs