Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je da su se njeni borci sukobili sa izraelskim trupama na oko dva kilometra od grada Kan Junisa

Izraelske kopnene snage sukobljavale su se sa borcima Hamasa širom Pojasa Gaze, saopštila je u izraelska vojska i pružila do sada najjasniju potvrdu da je počela planirana kopnena ofanziva na jugu te palestinske enklave prepunom izbeglica.

Istovremeno, palestinska militantna grupa Hamas saopštila je da su se njeni borci sukobili sa izraelskim trupama na oko dva kilometra od grada Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze, prenosi Reuters.

Stanovnici tog grada, drugog po veličini u Pojasu Gaze, od kojih su se mnogi doselili da bi pobegli od izraelsko-palestinskog sukoba, potvrdili su da se može čuti tenkovska paljba izražavajući bojazan od nove izraelske kopnene ofanzive.

Izraelska vojska je ranije naredila ljudima da se evakuišu iz nekih delova grada i prigradskih naselja, ali nije najavljivan nikakav novi kopneni napad na jug palestinske enklave.

- IDF (Izraelske odbrambene snage) nastavljaju da šire svoje kopnene operacije protiv uporišta Hamasa u celoj Gazi. Naše snage se direktno suočavaju sa teroristima i eliminišu ih - izjavio je na konferenciji za novinare u Tel Avivu portparol IDF kontra-admiral Daniel Hagari, a prenosi K1info.

Rano jutros mediji pod kontrolom Hamasa su preneli da su prema informacijama iz hitnih službi, tri radnika hitne pomoći poginula u izraelskom udaru na severni deo grada Gaze.

Autor: K1info.rs