Prošireni smeštajni kapaciteti

Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, otvorio je i ove godine privremeno prenoćište za beskućnike na Autokomandi:

- Sinoć smo imali ukupno osmoro beskućnika koji su koristili usluge Privremenog prenoćišta za lica bez krova nad glavom, 6 muškarca i 2 žene - rekao je za Tanjug Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograd.

Prema njegovim rečima, Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, otvorio je i ove godine privremeno prenoćište za beskućnike na adresi Dr Milutina Ivkovića broj 2:

- Svakog dana od 20.00 časova ovaj centar postaje dostupan korisnicima do 8.00 časova ujutru. Korisnici ovog centra moći će da na ovoj lokaciji zamene garderobu i zadovolje sve higijenske potrebe, a isto tako i da na bezbednoj i toploj lokaciji pronađu utočište tokom noći - rekao je Prica.

On je dodao da su prošireni smeštajni kapaciteti prenoćišta, ukupno je 31 krevet, od kojih 25 za muškarce i 6 za žene, a prošle godine je u proseku oko 55 različitih korisnika mesečno koristi usluge, odnosno na mesečnom nivou realizovano je preko 900 poseta.

Autor: Tanjug.rs