Čak 57% ispitanika ne odobravaju njegov učinak

Trenutni rejting američkog predsednika Džoa Bajdena dostigao je najnižu tačku od početka njegovog predsedničkog mandata, a više od polovine Amerikanaca nezadovoljno je načinom na koji Vašinton odnosi prema sukobu između Hamasa i Izraela, pokazuje najnovija anketa En-Bi-Si njuza.

Manje od godinu dana do predsedničkih izbora 2024, samo 40% američkih glasača odobrava ono što radi Bajden, dok 57% ispitanika ne odobravaju njegov učinak.

Dok je Bajdenov ukupni rejting opao za samo jedan odsto u odnosu na septembarske brojke, do seizmičkog pomaka došlo je u podršci među glasačima starosti od 18 do 34 godine, koji je pao sa 46% na 31%.

U još jednom niskom nivou za Bajdena, samo 33% Amerikanaca je zadovoljno njegovom spoljnom politikom, u odnosu na 41% u septembru.

Kada je reč o sukobu između Hamasa i Izraela, koji je počeo početkom oktobra, samo 34 odsto odobrava način na koji se predsednik SAD nosi sa krizom, dok 56 odsto ne odobrava.

Ljudi od 18 do 34 godine ponovo su bili najnezadovoljniji svojim predsednikom po ovom pitanju, sa neverovatnih 70% onih koji su rekli da Bajden loše radi svoj posao.

Autor: redportal.rs