Subota će biti i najhladniji dan u sedmici 🥶

Na Kopaoniku je danas pao prvi merljiv sneg, a Republički hidrometeorološki zavod najavio je zahlađenje za vikend uz umeren i jak, povremeno i olujni severozapadni vetar, a u brdsko-planinskim predelima i sneg. ❄ Prema prognozi RHMZ za narednih mesec dana, sneg se u Beogradu može očekivati 18. novembra, potom i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. 👇

Na Zlatiboru i Kopaoniku narednih mesec dana gotovo svakodnevno su očekivane padavine. ❄❄❄

RHMZ je za petak najavio novo naoblačenje sa kišom. U prvom delu dana u košavskom području i na planinama duvaće jak južni vetar. Uveče i tokom noći vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s), temperatura će biti u osetnom padu i u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg.

U subotu oblačno, hladno i vetrovito, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji. Subota će biti i najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °S.

U nedelјu hladno uz prestanak padavina i slablјenje vetra, kako piše Objektiv.rs.

Detaljnije u videu ispod 👇:

IZVOR: YT / InfoKOP

Autor: Objektiv.rs