Javni red i mir pod kontrolom

U mesecu oktobru 2023. godine na području Policijske uprave u Čačku evidentirano je ukupno 110 krivičnih dela, što je za 59,42 odsto manje u odnosu na oktobar 2022. godine, kada je evidentirano 161 krivično delo, prenosi b92.net.

U ovom periodu nije bilo izvršenja teških krivičnih dela, posebno krivičnih dela koja bi izazvala pažnju javnosti.

Operativnim radom policije, u ovom periodu zaplenjeno je nešto više od 40 grama kokaina i manja količina različitih opijata:

- Stanje bezbednosti javnog red i mira na području Moravičkog okruga je stabilno. Tokom meseca oktobra ove godine od strane policijskih službenika Policijske uprave u Čačku izvršeno je obezbeđenje 215 javnih okupljanja i to 208 sportskog karaktera, 4 politička skupa i 3 kulturno-zabavne manifestacije - potvrđeno je za RINU u čačanskoj policiji.

Tokom meseca oktobra 2023. godine na putevima na području Policijske uprave u Čačku, dogodilo se 57 saobraćajnih nezgoda, što je za 7 više u odnosu na isti mesec 2022. godine, kada je evidentirano 50 saobraćajnih nezgoda.

U toku oktobra, ove godine dato je 165 odobrenja za privremeni boravak stranim državljanima, od čega najviše za državljane Narodne Republike Kine i Republike Turske.

Policijska uprava u Čačku će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima Moravičkog okruga.

pročitajte još

RUSIJA: Sve je rešeno!

Autor: RINA / B92.net