Optuženi se tokom suđenja branio ćutanjem, a odbranu nije želeo da iznosi ni na suđenju.

Otac Đ.U. (24) osuđen je na pet godina zatvora jer je 27. marta 2022. godine u porodičnom domu u okolini hrvatskog grada Velike Gorice energično protresao dvomesečnog sina koji je preminuo tri dana kasnije.

Kako je istaknuto na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, dokazima je nesporno utvrđeno da je smrt nastupila kao posledica protresanja, prenosi Telegraf. Njegov sin je preminuo u bolnici u Zagrebu 30. marta usled krvarenja u mozgu.

Sud je ranije prekršajne ​​i krivične osude ocenio kao otežavajuće, a olakšavajuća okolnost je to što je, prema rečima svedoka, bio brižan otac koji nije bio nasilan ili se nedolično ponašao prema deci.

Optuženi se tokom suđenja branio ćutanjem, a odbranu nije želeo da iznosi ni na suđenju.

– Zar dete ne bi imalo tragove prstiju ili šake na vratu? Sve što imam da kažem je da nisam kriv. Nisam uradio ono za šta sam optužen – rekao je otac.

Ipak, pitao je sudsko veće da li je moguće da njegov sin nije pretrpeo veće povrede usled njegovog, kako kaže, navodnog dela.

– Mene zanima jedno, zar se detetu ne bi slomio vrat od takve trešnje? Nema povreda vrata ili drugih povreda na telu, već samo povreda mozga. Takođe dete nije imalo drugih povreda po telu, to je takođe veštak rekao. Ne bi li detetov tragovi prstiju ili šake ostali na mestu gde je držano za vreme te trešnje? – pitao je osuđeni otac, a prenosi Večernji.

Autor: Telegraf.rs