Svako vozilo mora da ima i zvučnik koji omogućava da se građani informišu na kojoj se stanici nalazi kao i koja je stanica sledeća.

Pogon Novi Beograd biće izmešten na novu lokaciju, najavio je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

On je danas obišao ovaj pogon.

– Prva faza sertifikacije svih naših vozila završena je u Saobraćajnom pogonu GSP-a na Novom Beogradu gde je konstatovano šta kom vozilu nedostaje u odnosu na standard koji smo prvi put definisali. Sada, u drugoj fazi, oni koji nemaju sve što je neophodno moraju u najkraćem periodu da otklone nedostatke kako bi mogli da budu i zvanično sertifikovani. U to spadaju i svi privatni prevoznici.

Prema novim standardima svako vozilo mora da ima GPS sistem pravilno povezan kako bi se znala njegova pozicija. Pored toga ugrađujemo aparate za plaćanje karata kreditnom karticom, a svako vozilo mora  da ima i zvučnik koji omogućava da se građani informišu na kojoj se stanici nalazi vozilo i koja je sledeća po redu, što je pre svega za slepe i slabovide ali i za sve druge putnike. Klima uređaj mora da radi, ali i da bude uvek uključen kada to iziskuju vremenske okolnosti .

Autor: Telegraf.rs