Grupa mladića sa kapuljačama na glavama je na silu skinula i uništila plakat.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su dobili dojavu da je ispred prostorija Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" u Preradovićevoj ulici skinut plakat Pola Srbin, pola Hrvat, koji je deo postavke izložbe Dana srpske kulture, ali i da, prema prvim nalazima, nisu utvrđeni elementi krivičnog ili prekršajnog dela.

Kako je iz policije rečeno Hini, na licu mesta je utvrđeno da se plakat nalazio na lokaciji, ali nije bio fiksiran na držaču.

Na pitanje da li je plakat bio nasilno skinut i oštećen, iz policije su odgovorili da nisu utvrđeni elementi krivičnog ili prekršajnog dela, prenosi K1info.

Portal hrvatskog nedeljnika Novosti, čiji izdavač je Srpsko narodno veće, objavio je da su njihove bezbednosne kamere zabeležile grupu mladića s kapuljačama na glavama i svetiljkama u rukama koji su u noći između 10. i 11. novembra u 3.20 sati, na silu skinuli i uništili plakat izložbe sa slikom Pola Srbin, pola Hrvat ispred Prosvjetine galerije u Zagrebu.

Plakat je, navodi se, bio otisnut na ceradi i rad je Željka Badurine, koji je poslužio kao zaštitni znak za izložbu Pobratimstvo lica u svemiru - Sa svakim nešto deliš, otvorene u okviru ovogodišnjih Dana srpske kulture.

Portal je objavio i izjavu kustosa Davorke Perić da uklanjanje cerade nije bio lak zadatak i da su bila neophodna klješta, nakon čega je zgužvan, pocepan i bačen na tlo.

Autor: K1info