Apeluje se da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se preko pruge ne prelazi kada su rampe spuštene.

U nesreći koja se jutros dogodila na putnom prelazu između Velike Plane i Markovca, poginuo je vozač drumskog vozila kada je putnički voz naleteo na automobil, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije, potvrđeno je iz MUP-a za Telegraf.

U saopštenju se navodi da su na mestu nesreće pripadnici MUP-a, hitna pomoć, kao i predstavnici železničke komisije za vanredne događaje i da je železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno u prekidu.

Dodaje se da je prema informacijama sa lica mesta, do nesreće došlo kada je vozač automobila pokušao drumskim vozilom da zaobiđe spuštene polubranike i pređe preko pruge, iako su rampe zabranjivale dalju vožnju.

Iz Infrastrukture železnice navode da u vozilu nije bilo drugih putnika osim vozača, da se nesreća dogodila u 08.55 časova te da je prelaz obezbeđen automatskim polubranicima koji su u trenutku nesreće bili ispravni i radili, a rampe su bile spuštene.

Ovo preduzeće apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se preko pruge ne prelazi kada su rampe spuštene.

Autor: Telegraf