On je rekao da su se intelektualci nesebično založili sebe za inicijativu kojom motivišu građane da iskoriste svoje pravo glasa

Predsednik Pokreta Evropski put Rade Basta podržao je inicijativu javnih ličnosti kojom se građani pozivaju da učestvuju na izborima ProGlas.

Basta je u saopštenju pozvao sve građane Srbije da se pridruže toj inicijativi i da dignu glas u odbranu „pristojnog, demokratskog društva“.

On je rekao da su se intelektualci, pristojni ljudi sa čistim biografijama, nesebično založili sebe za inicijativu kojom motivišu građane da iskoriste svoje pravo glasa na predstojećim izborima i izaberu one koji će raditi u njihovom interesu.

Foto: privreda.gov.rs/

- Građani Srbije, pozivam vas da ostvarite svoje demokratsko pravo i da oterate u prošlost političare koji su upleteni u korupcionaške i kriminalne afere, koji se ne obaziru na vaše probleme, ne čuju vas i zloupotrebljavaju vas samo kada dođe vreme izborne kampanje - naveo je Basta.

Podsetimo, grupa intelektualaca i istaknutih ličnosti iz nauke, kulture, obrazovanja, medija, pravosuđa, potpisala je inicijativu ProGlas u cilju ohrabrivanja građana da se aktiviraju, izađu na izbore i povrate svoj suverenitet.

Autor: N1