Jednokratna pomoć za penzionere biće isplaćena 30. novembra.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali govorio je u televizijskom gostovanju o aktuelnim ekonomskim temama, jednokratnoj pomoći, povećanju plata, kao i o penzionerskim i studentskim karticama. 👇👇👇

Jednokratna pomoć za penzionere biće isplaćena 30. novembra.

Ministar je podsetio da će jednokratna pomoć za penzionere u iznosu od 20.000 dinara biti isplaćena 30. novembra. 💸💸

- Prvog decembra ćemo isplatiti i jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za sve one koji dobijaju novčano socijalnu pomoć - dodao je Mali.

O studentskim i penzionerskim karticama. 👇🧐

- Mala jedna stvar, da našim penzionerima kažemo veliko hvala za sve što su uradili za zemlju, što su podneli najveći teret reformi. Našim studentima, osim što nam napreduju univerziteti na Šangajskoj listi, sada su nam i novosadski i beogradski Univerzitet na Šangajskoj listi, ranije to tako nije bilo, hoćemo da damo mogućnost, da im olakšamo taj studentski život. Svi smo bili studenti, znamo kako znači svaki dinar. Ovakva jedna inicijativa, mislim da će dobro biti prihvaćena od strane studenata, istakao je Mali.

Ministar je pozvao studente da iskoriste ovu mogućnost.

- Kako bude evoluirala ova kartica, u smislu novih pogodnosti, moći će sve da sumiraju kroz ovu karticu. Biće i platna kartica, što je veoma važno. Neće se plaćati održavanje računa - istakao je ministar, kako piše Blic.rs, prenosi Pink.rs.

Autor: Pink.rs