Ministar Mali je istakao da će već u decembru prosečna plata u Srbiji biti 840 evra. 😎

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je inflacija u oktobru iznosila 8,5 odsto. 💸

- U Srbiji je inflacija u oktobru iznosila 8,5 odsto. Sa 10,2 odsto u septembru, inflacija je u oktobru pala na 8,5 odsto, mnogo brže od očekivanog - rekao je Mali u gostovanju na TV Hepi, piše Kurir, prenosi Pink.rs.

Kako je ministar istakao, stopa rasta u trećem kvartalu BDP-a je 3,5 odsto.

- Veoma visoka stopa rasta. Kriza je nikada veća, veliki broj zemalja EU je u recesiji. Jedina mala Srbija i dalje raste. Ne odustajemo od povećanja plata, povećanja penzija, minimalnih zarada i pune zaposlenosti - rekao je ministar Mali.

Ministar Mali je istakao da će već u decembru prosečna plata u Srbiji biti 840 evra. 😎

- Već u decembru prosečna plata u Srbiji biće 840 evra, a ako nam građani daju poverenje na izborima prosečna plata 2027. godine biće 1.400 evra. Poređenja radi pre 10 godina prosečna plata bila je 329 evra. Ide nam povećanje od 10 odsto dodatno na to od januara. Penzije od janura biće povećanje 14,8 odsto, prosečna penzija biće 390 evra, a pre 10 godina bila je 204 evra. I minimalna zarada koja nam raste rekordnih 17,8 odsto od naredne godine - rekao je Mali.

Autor: Pink.rs