Adamu Kadirovu u oktobru dodeljeno zvanje heroja Čečenije

Adam Kadirov, 15-godišnji sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koji je ove godine snimljen kako tuče zatvorenika u pritvoru, postavljen je na čelnu poziciju među očevim telohraniteljima, prenosi Rojters.

Jedan od najviših kadirovskih bezbednosnih zvaničnika Zamid Čalajev rekao je da je Adam imenovan za šefa bezbednosnog odeljenja čečenskog lidera.

Saveznici čečenskog lidera pohvalili su Adama Kadirova, koji ovog meseca treba da napuni 16 godina, na hrabrosti i čestitali mu na imenovanju.

Mlađi Kadirov je u septembru izazvao osudu sveta nakon što je njegov otac na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vidi kako Adam udara i šutira zatvorenika optuženog da je spalio Kuran.

Ramzan Kadirov, Putinov saveznik, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama jer je stekao "odrasle ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Agencija RIA je pre dva dana saopštila da je Adamu Kadirovu u oktobru dodeljeno zvanje Heroja Čečenije. Pres služba Ramzana Kadirova nije odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Autor: redportal.rs