Posle 3 sata nevrovatnog tenisa, ponovo u finalu👏

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu pošto je večeras pobedio Andreja Rubljova. Posle preokreta i iscrpljujućeg meča od tri sata, Nole je slavio 2:1 (5:7, 7:6, 7:5). I ovoga puta nije samo za protivnika imao tenisera sa druge strane mreže, nego i umor (bio je i bolestan prethodnih dana). Protiv njega je bila i standardno bezobrazna francusku publika koja je više puta pokušala da se "uključi" u meč.😡

No, Nole je i ovog trenutka bio na visini zadatka i odlučio da savlada sva tri protivnika. Publiku je na kraju ponovo postavio na mesto. Na kraju je proslavio tako što stavio prst na uho, pa se okrenuo na sve četiri strane poput gladijatora, tražeći da mu aplaudiraju. Ali na kraju to nije bilo sve:

Dok je odlazio do svog mesta da odmori, Novak Đoković je pokazao šta je bilo presudno za pobedu, pokazujući na određeni deo tela... 😂Nasmejali su se svi u njegovom boksu jer znaju koliko je to važno!

Posle meča je izjavio:

Malo bolje sam disao i to je odlučilo meč. Imao sam malo više vremena da udarim lopticu. Rubljov me je mučio kao zmija žabu, igrao je na visokom nivou ceo meč. Znam da ima veliki kvalitet, ali bio je fantastičan danas. nikada nisam igrao protiv njega ovako dobrog. Mučio sam se sa fitnesom na početku, ali kasnije sam pronašao sjajne servise. U trećem setu sam stalno bio tu negde... Mislim da sam zaslužio, posebno zbog napora i borbe koju sam uložio. Ponosan sam što sam prošao kroz jako teške mečeve, nakon što sam se loše osećao prethodnih dana. Bio je ovo izuzetno težak i naporan meč, on je set i po igrao bez greške. Bilo je teško naći taktiku. Po ko zna koji put sam našao način da preokrenem rezultat u svoju korist. Svaki dan mi je pomalo bolje i nadam se da će sutra biti najbolji dan.

Autor: mondo.rs