Partizan pobedio Crvenu zvezdu u 1. evoligaškom večitom derbiju

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u 1. večitom derbiju u novoj sezoni. U okviru 5. kola Evrolige crno-beli su bili bolji od najvećeg rivala rezultatom 88:84.

Nakon pobede trener Partizana Željko Obradović na održanoj konferenciji za medije izjavio je:

- Dobro smo igrali u prvoj četvrtini i skoro čitavo prvo poluvreme. A onda smo prestali da igramo pametno, pa su se ispoljile stvari koje se dešavaju iz meča u meč. Situacije kad nismo u bonusu i primamo lake poene. Pričam stalno o tome, na svakom treningu, tajm-autu. Glavni problem je što se Zvezda vratila i što nismo koristili faulove kada nismo bili u bonusu. To su situacije jedan na jedan, u mismeču. A onda smo prestali da igramo pametno u napadu, krenuli da soliramo, Zvezda se vratila, igrala izvanredno. Mi smo uspeli da se prilagodimo, promenimo odbranu, to je dalo rezultat. Odlučila su i slobodna bacanja, mi smo pogađali, Zvezda nije.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Žoc se zahvalio za podršku navijača:

- Ponosan sam na igrače što su se vratili, hvala navijačima, energija je bila kao i uvek na visokom nivou. Ovo je bilo veoma važno za nas. Probali smo da promenimo odbranu i da u napadu radimo stvari koje su inače bile postavljene pred utakmicu. Sa jasnim planom gde i kako, igrali agresivnije i to nam je dalo rezultata. Ovo večeras je lepota košarke. Takvih preokreta je bilo sa obe strane u fantastičnoj atmosferi. Svi koji su došli imali su da vide nešto sjajno, a pre svega veoma kvalitetnu utakmicu u Evroligi. Kada god pripremaš utakmicu, na njoj moraš da tražiš rešenja. Neki su imali i probleme sa povredama, pokušavali da daju sve od sebe. Konkretno Smailagić koji nije imao zadnji trening i jutros su fizioterapeuti probali da ga osposobe. Kevin Panter ima problem sa obe noge, sutra će da ide da snimi. Imao je želju da pomogne timu - istakao je Obradović. 

@redportal.rs

📍📍Željko Obradović posle pobede u derbiju govorio o detaljima koji su odlučili utakmicu. 🏀📮 • • • #red #portal #redportal #partizan #crvenazvezda #bcpartizan #kkpartizan #kkcrvenazvezda #derbi #evroliga #euroleague #zeljkoobradovic #fypシ #fyp #foryou #viral #tiktok #balkan #fypviralシ #foryoupage #trending

♬ original sound - 𝗥𝗲𝗱 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹

IZVOR: TikTok / @redportal.rs

Novi trener Crvene zvezde  Joanis Sferopulos izjavio je:

- Želim da čestitam mojim igračima zbog načina na koji smo igrali, vrlo lako smo mogli i da dobijemo utakmicu. Za nas je bilo važno da večeras odigramo dobro posle samo tri dana zajedno. Igračima nije lako u ovom tranzicionom periodu, naročito u derbiju kakav je ovaj, ali posle lošeg početka zaigrlai smo sa više koncentracije. Vratili smo se u meč i kontrolisali igru u drugoj četvrtini, naročito u trećoj, ali je presudilo to što smo u poslednjoj deonici dozvolili sebi pad koncentracije. Gubili smo mnogo lopti, primili 35 poena u poslednjoj četvrtini, na kraju smo ih slali na penale, ali bez uspeha. Video sam dosta pozitivnih stvari večeras, potrebno nam je vreme da promenimo filozofiju na parketu. Razočarani smo zbog poraza, ali ima pozitivnih stvari koje nam daju materijal za razmišljanje - rekao je Sferopulos.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

On se osvrnuo na novi izazov koji ih očekuje protiv Partizana u ponedeljak:

- Moramo da radimo jako, čeka nas novi derbi i veoma važna utakmica već u ponedeljak, pričaćemo sa igračima o greškama, želimo da odigramo još jednu veliku utakmicu. Čestitam Partizanu na pobedi, čestitam svojim igračima jer su večeras igrali dobru košarku. Ljudi u Srbiji su večeras videli da Srbija ima dve velike ekipe koje su među najboljima u Evropi - dodao je on.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

@redportal.rs

📍📍Trener Crvene zvezde Sferopulos izneo svoje utiske nakon poraza u derbiju. Trener crveno-belih skoro potpuno izgubio glas. 🏀📮 • • • #red #portal #redportal #partizan #crvenazvezda #bcpartizan #kkpartizan #kkcrvenazvezda #derbi #evroliga #euroleague #zeljkoobradovic #fypシ #fyp #foryou #viral #tiktok #balkan #fypviralシ #foryoupage #trending

♬ original sound - 𝗥𝗲𝗱 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹

IZVOR: TikTok / @redportal.rs

Autor: redportal.rs