Zvezda imala šanse za pozitivan rezultat

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Lajpcigu sa 3:1 u 3. kolu grupne faze Lige šampiona. Zvezda je mogla da dođe do povoljnijeg rezultata s obzirom na prikazano na terenu, ali nije uspela.

Ekipa Baraka Bahara teže je ušla u meč kada domaćin nije dozvoljavao da crveno-beli sačuvaju loptu i odigraju više od 3-4 dodavanja. Statistika je pokazala da je domaćin imao skoro 5 puta više dodavanja u prvih 30 minuta igre.

Tada je Lajpcig već vodio sa 1:0, a Glazer se istakao sa 2 vanserijske odbrane. Nakon toga kao da su se crveno-beli malo oslobodili. Počeli su da igraju i preko Olajinke i Šerifa imali šansu da dođu do izjednačenja. Ali falilo je i malo sreće s obzirom na to da je posle VAR intervencije ustanovljeno da penala nad Olajinkom ipak nije bilo.

Barak je na poluvremenu u igru uveo Bukarija koji je doneo brzinu i svežinu. Videlo se da crveno-beli igraju bolje i da mogu do gola. Falilo je malo više konkretnosti u poslednjoj trećini terena kako bi se došlo do izjednačenja. Ali to je Liga šampiona, umesto da se dobra igra kruniše golom, dođe do kazne.

Nakon 2. gola za Bahara više nije bilo dileme, ubacio je Zvezdinu decu Mijatovića i Nedeljkovića. Upravo je Mijatović odmah sačuvao 2 lopte i pokazao Šerifu kako bi trebalo da izgleda igra jednog napadača. Zvezda je nakon udarca Dragovića i odbitka postigla gol, a strelac je bio Stamenić.

Koncentracija do kraja meča nije bila na željenom nivou, pa je domaćin posle kornera, velike gužve i potpunog karambola došao do konačnih 3:1.

Crvena zvezda će za 2 nedelje u Beogradu dočekati upravo Lajpcig, pa će biti jedinstvena prilika za revanš.

Autor: redportal.rs