Merdevine bile u klimavom stanju 😯

Sud je nepravosnažno dodelio odštetu od 8.400 evra i 1.500 evra troškova postupka. Dakle, gotovo 10.000 evra.

U presudi se navodi kako je žena krajem maja "pretrpela povredu na radu kad je kao radnica u jednoj trgovini pala s merdevina na pod dok je u skladištu prodavnice slagala kutije na policu", prenosi portal Danica.hr.

U firmi gde se nezgoda dogodila navode kako je radnica sama kriva za pad.

- Radnica je slažući kutije na police izgubila ravnotežu na merdevinama, što se dogodilo propuštanjem ulaganja dužne pažnje u obavljanju radnih zadataka, pa je kao uzrok povrede navedena viša sila, kaže poslodavac.

Povređena žena svedočila je na sudu kako se prilikom slaganja robe morala popeti na visoke merdevine, te joj je koleginica dodavala kutije i kad je htela robu da stavi na policu, kutije su je prevrnule i pala je na leđa.

Kaže kako su se u skladištu služili limenim meredvinama u klimavom stanju, visine oko metar i po. Po nalogu šefice, slagala je robu na zadnju policu, iako joj je poznato da je to zabranjeno, a pala je upravo u trenutku kad je stavljala kutije na tu zadnju policu.

Nakon pada je hospitalizovana, bila je na bolovanju godinu i po, noga joj je bila fiksirana, bila je onemogućena u obavljanju svakodnevnih kućnih poslova. Usled povrede pukli su joj ligamenti te je podvrgnuta operativnom zahvatu, a tokom leta išla je na fizikalne terapije.

Medicinski veštak naveo je da je pacijentkinja dobila nestabilnost levog kolena zbog prednjeg istegnutog ligamenta kolena, usled čega je operisana, čime se popravila stabilnost levog kolena, ali ne u potpunosti. Takođe joj se razvilo smanjenje pokretljivosti desnog zgloba.

Sudija je zbog toga poslodavcu iz Donjeg Stupnika, naložila da bivšoj radnici isplati oko 10.000 evre odštete i troškova, piše Telegraf.rs.

Autor: Telegraf.rs

#Prodavnica

#merdevine

#odšteta

#sudnjenje