Brojke koje je beležio u plej-ofu istorija ne pamti. 😎

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić rešio je da jednom za sva vremena zapuši usta brojnim stručnjacima koji su pričali na sav glas da njegova igra ne može doneti uspeh Denveru u plej-ofu. 🤷‍♀️

Kada su Nagetsi osvojili NBA titulu, ućutkali su mnoge hejtere koji su koristili svaku priliku da ospore njihove rezultate u regularnom delu sezone. Iako je uzeo dva vezana MVP priznanja i bio u trci za treće, brojni analitičari tvrdili su da Jokićeva igra neće doneti uspeh Denveru u plej-ofu. Grdno su se prevarili!

Ali skromni Somborac nije mario za to - ni najmanje. Mudro je ćutao i onda na terenu pokazao svima da su pogrešili i da MVP titula nije otišlo u prave ruke. 😎

Denver je prvi put u istoriji kluba osvojio šampionsku titulu, a Nikola Jokić je svojim nestvarnim partijama u plej-ofu raspametio čitavu planetu.

U dokumentarnom serijalu NBA Bring it Home, konačno je rešio da odgovori na kritke brojnih analitičara. 🏀

Foto: Twitter.com/@nuggets

- Ne slušam ljude koji nikada nisu šutnuli loptu ili imali manje od pet poena u proseku u životu. Nikada nisu dodirnuli parket, nikada nisu osetili publiku, nikada nisu imali pritisak - rekao je Jokić tom prilikom, kako piše Kurir, prenosi Pink.rs.

Brojke koje je beležio u plej-ofu istorija ne pamti. Završio je doigravanje kao lider po postignutim poenima, skokovima i asistencijama i tako postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u tri najvažnije statističke kategorije bio najuspešniji u plej-ofu. U finalnoj seriji protiv Majamija prosečno je beležio 30 poena po meču, 14 skokova i sedam asistencija.

Autor: Pink.rs