Donosili smo važne i hrabre odluke koje su Srbiju vukle napred 👇

Glavna železnička stanica Prokop na koju se čekalo pet decenija svečano je otvorena danas. Predsednik Vučić je u 17 i 55 sati počeo obilazak velelepne železničke stanice Prokop. 👇

- De facto smo završili Hram Svetog Save, vidite i novi Klinički centar, a Prokop će imati direktnu vezu sa autoputem. Imamo i novi plan oko BIP-ove zgrade.... I kao što vidite, sa svim onim što će se menjati na Trgu Slavija, ovo je potpuno novi grad. Kao da je druga zemlja - rekao je Vučić dok obilazi velelepnu stanicu.

Upitan da li je moralo da prođe 50 godina da bi se uradilo sve ovo, Vučić je rekao da se 1977. godine vidi ulazak u krizu i da sve ide u nekoliko faza. 🧐

Foto: Printscreen Pink.rs /UNIVERZUM HD MEDIA/N.M./TV PINK PRINTSCREEN

- Ljudima danas, u eri potcenjivanja svega što se uradi, sve izgleda jednostavno i lako. A nije. Sve je išlo nekako dobro do '77. Negde '78. godine se već vidi ulazak u krizu, mali oporavak nakon Brozove i smrti, a '86. sve staje, gradnja bolnica, puteva... I ovde, oko samog Prokopa. I onda se nastavlja - rekao je Vučić i dodao:

- Rekao sam: "Od Prokopa ne odustajemo. Ovi projekti donose zdravu privredu, pa smo nastavili ulaganja. Imaćemo šatl voz koji ide 2,3 minuta prema Sajmu, gde ćemo da ukrstimo sa svim metro linijama. Do 2028. godine kada krene prva linija metroa"- Beograd će biti potpuno drugi grad.

Foto: Printscreen Pink.rs /UNIVERZUM HD MEDIA/N.M./TV PINK PRINTSCREEN

- Ono što vidim kao problem je parking prostor, to ćemo morati da rešavamo zbog ovih ostalih zgrada koje ovde niču. To me jedino brine, ovo postaje novi centar grada - kazao je Vučić i zahvalio se svim ljudima koji su ovo gradili, na svom njihovom trudu, kako piše Pink.rs.

Predsednik Vučić je rekao da sve izgleda kao da su na svetskom aerodromu, a ne na železničkoj stanici. 😁

- Ono što je važno za nas je Expo koji dolazi. Za nas je to važan izbor rasta i promocije - napomenuo je predsednik Vučić i dodao da su ovo stvari koje prave razliku između Srbije i drugih.

Autor: Pink.rs / Redportal.rs