SEC jedini ima pravo da donese konačnu odluku 👆🏻

Američka kompanija Koinbejs koja upravlja istoimenom platformom za razmenu kripto valuta je uverena da će američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) odobriti osnivanje ETF bitkoin fonda za trgovinu na berzi. 👆🏻

- Prilično se nadam da će prijave za osnivanje ETF biti odobrene - ako ništa drugo, zbog toga što treba da budu odobrene po zakonu, rekao je za CNBC glavni pravni službenik kompanije Pol Greval, prenose Novosti.

Prema njegovim rečima, američke kompanije koje su zainteresovane za ove proizvode i usluge spadaju među najjače u finansijskoj industriji.

- To sugeriše da ćemo uskoro videti napredak po tom pitanju, dodao je Greval. 👆🏻👆🏻

On nije rekao kada će se to dogoditi i upozorio je da SEC jedini ima pravo da donese konačnu odluku, ali je podsetio na neuspeh regulatora da na sudu blokira kompaniju Grejskejl da promeni svoj fond u ETF, prenosi CNBC. 🧐🧐

- Mislim da ćemo, nakon što je Apelacioni sud SAD jasno stavio do znanja da SEC ne može odbiti ove prijave proizvoljno i na osnovu hira, videti da komisija radi svoj posao odgovorno. Prilično sam uveren u to, zaključio je Greval.

Autor: Novosti