U Beogradu će biti vetrovito, uz smenu sunca i oblaka

Zahvaljujući jakom južnom vetru, u Srbiju danas stiže veoma topao vazduh sa severa Afrike. Očekuje se čak 32 stepena, što je petnaestak stepeni iznad proseka za ovo doba godine. U osetnom porastu će biti i jutarnja temperatura, do 19 stepeni.

U Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni vetar, koji će u brdsko-planinskim predelima povremeno imati i udare olujne jačine.

Najniža temperatura će se kretati od 8 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena, a u Negotinskoj Krajini će biti malo hladnije oko 23 stepena.

I u Beogradu će biti vetrovito, uz smenu sunca i oblaka. Temperatura će biti letnja, oko 30 stepeni.

I prvog dana vikenda, u subotu će biti toplo i vetrovito sa umerenim i jakim vetrom, u brdsko-planinskim predelima i olujnim, južnim i i jugozapadnim vetrom.

Tokom dana toplo uz postepeno naoblačenje, pre podne i sredinom dana na severu, zapadu i jugozapadu. Uveče i tokom noći i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima ponegde i grmljavinom, manjim padom temperature i slabljenjem vetra. 

Najniža temperatura iznosiće od 11 do 22, a najviša od 24 do 30 stepeni. nedelju  promenljivo oblačno i malo svežije, tek ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 12 do 17, a najviša od 22 do 27 stepeni.

Autor: RTS

#Srbija

#beograd

#vreme