Identitet i dob žrtve još nisu potvrđeni.

Muškarac čije je beživotno telo pronađeno u utorak ujutro u dvorištu stambene zgrade u Osijeku, najverovatnije je ubijen, piše Avaz.

- Sumnja da je reč o nasilnoj smrti u vidu kaznenog dela - izjavio je Miroslav Dasović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, koji je rukovodio policijskim uviđajem ovog događaja. Identitet i dob žrtve još nisu potvrđeni, a policija radi i na identifikovanju osobe koja bi se mogla dovesti u vezu s ovom nasilnom smrti.

Policija je u 7.59 sati dobila dojavu da se u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života, a prema neslužbenim informacijama prvi ga je ugledao i policiju pozvao poštar koji na tom regionu raznosi poštu.

- Policijski službenici hitno su izašli na mesto događaja, gde je doktor Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije konstatovao smrt muške osobe - bila je prva vest iz policije. Odmah je započeo i uviđaj kojim je rukovodio Dasović.

- Primili smo jutros dojavu da je u užem centru grada, u jednom dvorištu, pronađeno beživotno telo muške osobe. U toku je uviđaj, prikupljaju se i izuzimaju tragovi koji će biti poslani na veštačenje u Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Telo pokojnika otpremljeno je na Odel Patologije u KBC Osijek radi utvrđivanja uzroka smrti, a kriminalističko istraživanje i dalje traje - rekao je Dasović.

Žrtva je osoba srednjih godina, a na mestu događaja uzeti su svi tragovi kao i otisci prsta, pa će i u sklopu obdukcije biti utvrđen identitet. Muškarac je, navodno, sa šireg područja Osijeka. Inače, od jednog stanara zgrade u čijem se dvorištu sve dogodilo Jutarnji saznaje da se tu već duže vreme znala okupljati grupa muškaraca srednjih godina, koji su navodno, čak i provalili u jedan dvorišni stan te u njemu povremeno boravili.

Autor: Avaz