Još nekoliko mladih odvedeno u Pojas Gaze

Pripadnici Hamasa su u napadu na sever Izraela kidnapovali Alona Ohela, mladića srpskog porekla starog 22 godine.

Njegova majka Idit Ohel je poreklom iz Novog Sada, a vest da joj je sin kidnapovao potvrdila je za portal Kosovo onlajn, a prenosi B92. Ona je navela da je njen sin bio učesnik muzičkog festivala na koji su upali pripadnici Hamasa.

On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa.

Pripadnici Hamasa su najpre pokušali da ubiju ljude u skloništu, a zatim su preživele odveli:

Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze.

Idit je zatražila pomoć konzulata Srbije, budući da je Alon srpski državljanin. Dodaje da je njen sin sa mlađim bratom ovog meseca trebalo da poseti rođake u Beogradu.

Autor: redportal.rs

#Alon Ohel

#Hamas

#Izrael

#Pojas Gaze

#državljanin Srbije

#kidnapovan