A tužbe su osnovane?

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe branilaca trojice Srba uhapšenih tokom oružanih sukoba u Banjskoj prošlog meseca, na odluku suda o određivanju jednomesečnog pritvora.

- Odbijaju se kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Vladimira Tolića, advokata Miloša Delevića, Blagoja Spasojevića, advokata Ljubomira Pantovića, Dušana Maksimovića, advokata Dejana Vasića. Verifikovane su presude Osnovnog suda u Prištini od 25. 9. 2023. godine i od 26. 9. 2023. godine - navodi se u odluci žalbe, prenose mediji u Prištini.

Foto: Shutterstock.com/Milan Adzic

Osnovni sud u Prištini je 25. septembra 2023. odredio pritvor osumnjičenom Vladimiru Toliću, dok je dan kasnije pritvor određen još dvojici osumnjičenih, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, prenosi Javni servis.

Njih u Prištini terete za "teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti i izvršenje terorističkih akata, kao i krivična dela teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti (tzv.) Kosova".

Sukob u Banjskoj na severu KiM dogodio se 24. septembra 2023. U njemu su živote izgubili policajac albanske nacionalnosti i trojica Srba.

Autor: Pink.rs

#Banjska

#Kosovo i Metohija

#hapšenje