Protive se podizanju spomenika generalu Mihailoviću u Beogradu

Zeleno-levi front, nekadašnja organizacija Ne davimo Beograd, izdala je saopštenje u kojem navodi da se protivi osnivanju muzeja i postavljanju spomenika generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću u Beogradu.

U saopštenju se navodi da ova stranka smatra generala Mihailovića ratnim zločincem i saradnikom nacističkom okupatora. Navode da je nejasno kako se može podizati spomenik u javnom prostoru, kada odluku za to nije donela nadležna komisija Skupštine grada Beograda:

Nejasno je sa čijom se to dozvolom namerava podići ovaj spomenik u javnom prostoru, budući da Skupština grada Beograda, odnosno njena Komisija za spomenike, nije nikada donela odluku o podizanju ovakvog obeležja.

IZVOR: X / @nedavimobgd

Udruženje građana Naša Drina ranije je najavilo da će u utorak 17. oktobra svečano otvoriti spomen-muzej i otkriti spomenik generalu Mihailoviću na mestu njegove nekadašnje kuće u Bregalničkoj ulici br. 24 u Beogradu.

Udruđenje je prethodno saopštilo da će, pošto ne postoji saglasnost gradske komisije za podizanje spomenika na javnoj površini, isti biti postavljen u delu poslovnog prostora čiji je vlasnik udruženje.

View this post on Instagram

A post shared by Nasa Drina (@nasa__drina)

IZVOR: IG / @nasa__drina

Autor: redportal.rs