Novi posao između ruskog i srpskog kluba na pomolu? 🤔

Rat u Ukrajini odrazio se i na sportski aspekt, znamo svi da su ruski klubovi udaljeni iz evropskih takmičenja. Bez obzira na to, imaju dovoljne količine novca za korektna ulaganja na tržištima koja su im dostupna, kao što je srpsko. Svedočili smo nekolicini transfera iz srpskih klubova u ruske u prethodnom periodu, postavlja se temelj za još jedan u narednom.

Tokom letnjeg preaznog roka tamošnji velikani su se borili za Strahinju Erakovića. U toj borbi transfer pobedu je odneo Zenit nad moskovskim SpartakomCrvenoj zvezdi obezbedio značajan prihod.

To bi moglo da se ponovi u nekom narednom periodu jer je, prema saznanjima portala Telesport, na meti ruskog šampiona Jovan Mijatović.

Mladi napadač je već nagovestio raskošan talenat koji poseduje. Skupio je određenu minutažu kod Baraka Bahara i ove sezone, bio i strelac u Lučanima. U međuvremenu nastupa i za Grafičar, te omladince crveno-belih i tu je privukao možda i najviše pažnje. Na 2 utakmice Lige šampiona za omladince postigao je 2 gola, zatresao mrežu vršnjacima iz redova Mančester Sitija i Jang Bojsa, i dodatno skrenuo pogled na sebe. U ovom trenutku nije poznato o kakvoj sumi je Zenit spreman da pregovara, samo da je ozbiljno zagrizao i da se konretni kontakti mogu očekivati. Naravno, pita se i sam Mijatović, da li maltene u začetku karijere vidi Rusiju kao dobru destinaciju, pod uslovom da se klubovi dogovore.

IZVOR: X / SerbFootyScout

Autor: Telesport.rs