Jokara već bacio oko na nov MVP trofej 😁

Kako prenosi portal Mondo, košarkaši Denver Nagetsa pripremaju se za sezonu u kojoj će braniti NBA titulu, a za sada sve ide po planu. Na trećem pripremnom meču upisali su drugu pobedu - u Koloradu su se revanširali Čikago Bulsima za neuspeh od pre tri dana i predvođeni Nikolom Jokićem stigli su do pobede (116:102). Srpski centar proveo je na terenu 23 minuta, postigao 15 poena, imao devet skokova i pet asistencija, a sve što je radio tokom meča izgledalo je kao lakši trening.

Nikola polako ulazi u formu i da će biti pravi kada sezona počne, a do tada ima prostora da se još malo opusti - kako je to radio tokom celog leta. Ovog puta Jokić uživa sa loptom u rukama, a za njegov najkarakterističniji potez još nije izmišljena odbrana. Popularni Sombor shuffle biće nerešiva enigma za odbrane i u predstojećoj sezoni.

Priliku da to vidi na licu mesta imao je iskusni američki košarkaš Andre Dramond, koji nije mogao sebi da objasni šta se tačno desilo. Jokić je rešio da igra 1 na 1 protiv njega, u jednom trenutku je delovalo da se spetljao i izgubio loptu, a kada je ponovo uspeo da je obuzda, pobegao je u ćošak terena. Odande je uputio karakterističan šut sa jedne noge. Lopta je završila u obruču, za prve poene Denvera na meču. Ovde možete pogledati tu situaciju.

Što se tiče meča protiv Čikaga, Majk Meloun je iskoristio priliku da jednom rukiju da zapaženu rolu. Mladi Portorikanac Džulijan Li Strouter, inače 29. pik sa nedavno održanog drafta, odigrao je 25 minuta i postigao 25 poena, što je bilo dovoljno za ulogu najefikasnijeg igrača pobedničkog tima. 

Autor: Mondo.rs