Iako je lestvica visoko podignuta, mogu da budu na još višem nivou

Novoimenovani ambasador Kine u Beogradu Li Ming izjavio je danas da veruje da odnosi Srbije i Kine, iako je lestvica visoko podignuta, mogu da budu na još višem nivou, a saradnja šira, bogatija i inovativnija i naglasio da očekuje da će učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na trećem Forumu za međunarodnu saradnju “Pojas i Put” u Pekingu, kao i na prethodna dva, kinesko-srpske odnose podići na novi nivo.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pridaje veliki značaj odnosima Kine i Srbije i saradnji Pojas i put, a prisustvovao je i na prva dva foruma, čime je kinesko-srpske odnose podigao na novi nivo. Verujem da će naše dve strane postići novi konsenzus i nove rezultate u raznim oblastima kao što su politika, ekonomija i trgovina i kultura - naveo je ambasador Li Ming u intervjuu za Tanjug u kojem je govorio o predstojećem Forumu “Pojas i put”, odnosu naše dve zemlje “koje se međusobno razumeju i podržavaju u pitanjima od vitalnog interesa”, kao i o ciljevima i planovima koje ima kao ambasador u Beogradu.

Ambasador je naveo da će Treći forum za međunarodnu saradnju Pojas i put biti održan 17. i 18. oktobra u Kini i dodao da će tom skupu, koji će se odvijati u svetlu 10. godišnjice inicijative “Pojas i put”, a što ga, kako je dodao, čini još značajnijim, prisustvovati predstavnici više od 130 zemalja i brojnih međunarodnih organizacija.

Autor: Tanjug AP