Grenel istakao važnost dostavljanja primedbi i zahteva Zapada Kurtiju ☝

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti čovek od koga su EU, NATO i obe strane u SAD zatražile da se održe izbori na severu KiM i da se osnuje Zajednica srpskih opština (ZSO), kao i da se odustane od jednostranih akcija, što je on sve ignorisao.

Komentarišući posetu američkih senatora Din Šahin i Pitera Velča Prištini, gde su se danas sastali sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Kurtijem, on je izrazio nadu da su senatori izneli primedbe i zahteve Zapada Kurtiju.

Grenel je na svom profilu na mreži Iks napisao:

Gde možemo pronaći transkript primedbi dvoje senatora dok su razgovarali sa Aljbinom Kurtijem. Moramo da budemo jasni o tome ko je Kurti. On je čovek od koga su EU, NATO i obe strane u Americi zatražile da se održe izbori na severu, pokrene Zajednica srpskih opština i odustane od jednostranih akcija. On je sve ignorisao. I stalno se izvlači. Nadam se da su senatori izneli ove važne tačke dok su stajali pored njega.

Autor: tanjug.rs