Mandić najozbiljniji kandidat za predsednika Skupštine

U prostorijama Pokreta Evropa sad u Podgorici sinoć je održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje bi trebalo da čine novu parlamentarnu većinu i odlučuju o izboru nove Vlade Crne Gore.

Pored lidera PES-a mandatara Milojka Spajića, sastanku su prisustvovali predsednik Demokrata Aleksa Bečić i funkcioneri ove stranke Boris Bogdanović i Momo Koprivica, lideri koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević, predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, lider Albanske alternative Nik Đeljošaj i Srđan Pavićević ispred CIVIS-a. Spajić je novinarima nakon sastanka rekao:

Odredili smo dinamiku sledećih koraka. Sada radimo na sledećem koraku, odnosno kreiranju sporazuma.

Spajić nije odgovarao novinarima na pitanja, a izjave nisu dali ni drugi lideri posle sastanka. Kako prenose Vijesti, najozbiljniji kandidat za predsednika Skupštine Crne Gore je Andrija Mandić, uz uslov da koalicija Za budućnost Crne Gore podrži izbor Vlade bez učešća u njoj.

Vijesti pišu i da će ova koalicija dobiti 20% mesta u upravnim odborima i 12% ambasadorskih mesta. Mediji navode da bi Ministarstvo prosvete moglo biti dodeljeno lideru Ujedinjene Crne Gore, koja je na izborima učestvovala kao deo koalicije oko PES-a, dok bi SNP mogao zadržati resore koje trenutno pokriva u Vladi.

Autor: redportal.rs